Újszülött babakocsi, és a későbbi lehetőségeink a kocsival.

Az újszülöttek különös figyelmet, és törődést igényelnek, természetesen. Az ilyen pici babák számára nem ideálisak azok a babakocsik, melyek már a nagyobbacska gyerekek számára készülnek, természetesen. Azonban nem szabad elfelejteni, mikor újszülött babakocsi vásárláson törjük a fejünket, hogy mindössze pár hét, pár hónap, és a gyermekünk ki fogja nőni ezt a járművet.

A lehető legideálisabb választás az, ha olyan babakocsi mellett tesszük le a voksunkat, mely átalakítható a későbbiekben a gyermek növekedésével párhuzamosan. Sok olyan rendkívül praktikus babakocsi opció van a piacon, mint például a szétszerelhető mózeskosárra ellátott kocsik. Ez esetben az ülőrész mózeskosárral van helyettesítve addig, amíg a baba egészen kicsi. Majd amikor már más igényei vannak neki is, egy ültethető, fektethető kocsira cserélik a mózeskosarat, és kezdetét veheti a nézelődés!

Az ideális babakocsi kiválasztása tehát picit időigényesebb, hiszen fel kell mérnünk a saját igényeink mellett a babakocsi piacot is. De mindenképp megéri egy picit jobban körbenézni, mert így sokkal jobban fogunk kijönni anyagilag.