Modern étkezőasztal megjelenések

Az étkező az a hely, ahol a család összegyűlik egy meleg, házilag elkészített vacsora közben, hogy történeteket meséljenek egymásnak a napjaikról. Függetlenül attól, hogy kicsiny étkezősarka van, vagy teljes értékű hivatalos étkezője van, az étkezőasztal ebben a térben a középpontban áll, és gondosan meg kell terveznie. Mielőtt modern étkezőasztalt választ otthonába, tegyen fel néhány kérdést magának:

Az étkezőasztal beleillik a szoba méretében?

Egy körülbelül 3 méteres étkezőhelyhez egy 90 cm, 150 cm vagy 180 cm méretű asztal optimális lehet, és hat ember simán elfér. Kisebb helyiségek esetén fontolja meg a falat támasztó típust.

Milyen alakja legyen egy ilyen gyártmánynak?

A kerek vagy ovális étkezőasztal jól működik egy kisebb helyiségben, mivel nincsenek éles élek, amelyekbe ütközhetnek. A kerek gyártmányok informálisabbak, míg a téglalap alakú asztalok valamivel formálisabb megjelenést mutatnak.

Milyen anyagot válasszunk?

A fából készült asztallapok karbantartást igényelnek a laminált asztalhoz hasonlítva, de több melegséget is tartalmaznak. Választhat egy üveglapos asztalt is, amely modern megjelenésű, vagy egy olyan típust, amelynek márvány vagy kőlapja van. Az anyag kiválasztásakor gondoljon a karbantartásra és a dekorációra is.

Milyen étkezőszékeket válasszunk az étkezőasztalok mellé?

A választott gyártmányoknak nem kell feltétlenül kényelmes fajtának lenniük, mivel nem sok időbe telik az étkezés. A magas támlájú székek kisebbre szűkíthetik a helyet. A vegyes ülőhelyek, mint például a padokkal szemben lévő pad, modern megjelenést kölcsönöznek. Vásárlás előtt mindig üljön le az asztalhoz, hogy a székek ne legyenek túl alacsonyak vagy túl magasak. Az optimális kényelem érdekében megfelelő különbségnek kell lennie az ülésmagasság és az asztal magassága között.