A legjobb ajándéktárgyak a világ minden országából

Egy jó nyaralás sokkal tovább tarthat, mint az ott töltött idő. Az általa teremtett emlékek örökké velünk maradnak, ezért sokan közülünk képeslapokon, fényképeken és ajándéktárgyakon keresztül emlékezünk a távol töltött időre.

Szinte mindannyian ismerünk valakit, akinek mágnesekkel teli hűtője van távoli helyekről, és különféle bögrék a szekrényben az egyszer látogatott helyekről. És így felfedeztük a legnépszerűbb (és bizonyos esetekben a legkülönlegesebb) ajándéktárgyakat a világ minden tájáról.

A híresen kiszámíthatatlan időjárás miatt nem meglepő, hogy az Egyesült Királyság olyan ajándéktárgyak a legnépszerűbb, mint az esernyő! Bár sok vidéki lakos számára a háztartás alapvető eleme, a turisták, akik azért jönnek, hogy maguk is megtapasztalják a nedves időjárást, egyedi emléktárgynak találják, amely egyben felöleli az Egyesült Királyságot.

Azok számára, akik az Egyesült Államokba látogatnak nyaralni, egyedi stílusú amerikai édességek a választás ajándéka, amelyeket hazavihetnek barátaiknak és a családnak. Utazást tervez Ausztráliába? A legnépszerűbb ajándéktárgyak többek között a bumerángok, amelyet az ausztrál őslakosok vadászatra használnak.

Kutatásunk kimutatta, hogy a textíliák az afrikai országokba látogatók legkeresettebb ajándéktárgyai közé tartoznak. Nigériában az Aso Oke, egy vibráló, hagyományos szövet, amelyet a jorubák viselnek, nagyon népszerű hazavitel. A szövet anyagok Zimbabwéban és Kamerunban is az egyik legjobb ajándéktárgyak, míg a kézzel szőtt szőnyegek a legjobb választás a malawi utazásra indulók emlékére.