Szabadtéri kondipark az iskolai kampuszhoz

Egy viszonylag hosszas távoktatás után a diákok kezdenek visszatérni az egyetemekre. Annak ellenére, hogy számos intézmény kötelezi a védőoltásokat, a COVID-19-változatok terjedése számos beltéri tevékenységet érintett, így az edzőtermek használatát is.

Ebben az időszakban alakult ki, hogy több egyetem jö ötletnek tartotta felépíteni egy szabadtéri kondiparkot a kampuszában, ahova a diákok mehetnek edzeni a járvány ideje alatt, meg utána is. Az egyetemi tornaterem mindig is egy nagyszerű hely volt a diákok számára, ahol lazíthatnak és kezelhetik a tanulásból, vizsgákból eredő stresszt. Így hát hasonlóan csodás egy kondipark is, ahol mindezt megtehetik, ráadásul a szabad levegőn, gyakran a kellemes napsütés simogatásában.

A gyakorlatok bizonyítottan segítik a tanulókat tanulmányaik és magánéletük kezelésében. Így a megfelelő fitneszlétesítményekm így a kondiparkok is elengedhetetlenek lelki egészségükhöz. A COVID-19 improvizációra késztette az atlétikai igazgatókat és a vezetőket. Ez azt jelentette, hogy a beltéri berendezéseket olyan helyre kellett gyakran mozgatni, ahol jó a szellőzés, de elég közel van a beltéri edzőteremhez, hogy a személyzet oda-vissza szállíthassa a berendezést a nap végén vagy egy váratlan esőzéskor. Azonban mennyivel jobb megoldás egy kondipark, amelynek fitnesz eszközei kint lehetnek mindig és jól bírják az időjárás megpróbáltatásait.

Az a mód, ahogyan az egyetemi fitneszközpontoknak alkalmazkodniuk kellett a COVID-19 során, például a kapacitásra vonatkozó szabályok és a 45 perces idősávok bevezetése, megnehezítették az edzőtermet használó diákok kiszolgálását. Egy kondipark által számos ilyen szabályozást ki lehet kerülni és nagyszerű mozgási lehetőséget jelent a tanulók számára.