A háromfázisú villanymotor ismertetése

A háromfázisú villanymotor alapvetően a közösségi közlekedésben elengedhetetlen szereplők, a trolibuszok, villamosok, villanymozdonyok motorjaiként használják, de indítómotorként is funkcionál valamennyi autóban, autóbuszban, és teherautóban is.

Emellett hibrid személyautókba is szereltek ilyet. A háromfázisú villanymotor megnevezésében az a bizonyos három fázis jelöli azt a tekercselést, amin keresztül megy át az elektromos áram, amely forgómágneses teret képez, amikor feszültségre kapcsoljuk az állórészt. Ez feszültséget gerjeszt a forgórész vezetőiben, a mozgási indukció nyomán.

Ez a feszültség generál áramot, miközben forgónyomaték keletkezik a forgórészben. A háromfázisú villanymotorokat 0,06 kW-315 kW terjedelemben elérhetünk a cég kínálatában, rövid kiszállítási idővel. Ezeket a motorokat hajtóművel felszerelve gyártják, ennek köszönhetően az elektromos és a mechanikus jellemzői is sokkal jobb használatot biztosítanak. Ahogy a többi motort, a háromfázisú villanymotorokat is ellátják F osztályú szigeteléssel, valamint fázis elválasztó is található rajtuk, ennek köszönhetően a teljes szellőzés biztosított.

A motorok, és a hajtóművek festése szürke (RAL 9022). A háromfázisú villanymotor az ipar csodája, hiszen megannyi területen zökkenőmentesen felhasználható, és elterjedtebb is, mint az egyfázisú társa. Érdemes felmérni, hogy hová, milyen környezetben, és mekkora adottságokkal rendelkező helyre szeretnénk vásárolni, hiszen ezen belül is több szempont közül kell mérlegelni a megfelelő típusért.