Fedezd fel a mély, kék tengert: Tengerbiológusok és a BBC készített egy víz alatti kalandot.

Ha valaha is szerettél volna elmerülni a BBC A kék bolygó című természetfilm-sorozatának látványos óceáni világába, itt az alkalom.

A Beyond Blue egy új Apple Arcade-játék, amelyet a mélység titkai és az azokat kutató tudósok inspiráltak. A játék soha nem látott felvételeket tartalmaz a BBC Studios jóvoltából.

Ebben a nyílt világú kalandban egy Mirai nevű tengerkutató búvárruhájába bújva fedezheted fel a tenger sokszínű élővilágát – a játékos delfinektől az ijedős polipfélékig –, és mindez lenyűgözően szép és élethű grafikával tárul eléd.
Minden küldetés után visszatérsz a tengeralattjáródba, ahol jobban elmerülhetsz Mirai háttértörténetében.

A játék készítése során az E-Line Ventures fejlesztői számos biológussal konzultáltak – akik mind kulcsfontosságú szerepet játszanak ebben a közeljövőben játszódó víz alatti történetben.

„Felfedezés közben két tudós segít téged a rádión – meséli Michael Angst, az E-Line ügyvezetője. Ezeknek a karaktereknek a személyisége – és az eléjük táruló kihívások – a tudósokkal készített interjúink alapján készültek.”
A hosszúszárnyú bálnák és a játékban található többi állat is az adott faj méretének és súlyának felső értékei alapján lettek modellezve.

Első találkozásunkkor Mirai egy rajnyi óriás ámbráscetet követ, és a mélységben kutat a jellegzetes hangjuk után. Minden alkalommal, amikor teljesítesz egy küldetést a csúcstechnológiás kutatóeszközeiddel, egy újabb rész válik elérhetővé számodra a játékban található 17 Ocean Insights (Betekintés az óceánba) videó közül.

Ezek az saját gyártású mini-dokumentumfilmek ötvözik A kék bolygó eredeti felvételeit és a játék elkészítésében segítő tudósokkal készített interjúkat. És mindeközben Mirai személyes történetéről is többet megtudhatsz.

A Beyond Blue lenyűgöző mélységét a játék őszinte történetmesélése, magával ragadó kalandja és gyönyörű grafikája adja.