Egyedül is lehet izgalmas az utazás

A legtöbben, akik ismernek engem, tudják, hogy egyedül utazom. Az volt az előnyöm, hogy egyedül utaztam üzleti útakon és meglehetősen fiatalon elkezdhettem utazni örömömre Európába, lényegében egyedül. Mindenféle okok miatt szembesülhetsz azzal a választással, hogy vagy egyedül utazol, vagy egyáltalán nem is utazol. Előfordulhat, hogy barátaid vagy családod nem tudja ugyanazt az időt kivenni a munkából, vagy egyszerűen nem annyira lelkesedik a célért, mint te.

De ez nem jelenti azt, hogy otthon ragadtál. Szeretek egyedül utazni, és fantasztikus élményeket szereztem külföldön, egyedül. Valójában néha inkább egyedül utazom, mint másokkal. A szóló utazás legjobb oka a szabadság. Aludj sokáig vagy kelj fel korán. Kávé a szobában, vagy keress egy közeli kávéfőzőt. Menj busszal vagy gyalogtúrával, vagy fedezz fel egyedül. Hagyd ki az ebédet, vagy igyál sört és egyél hozzá sült krumplit. Szundíts egyet vagy bérelj kerékpárt. Érted amire célzok. Nem kell semmit sem tenned, amit nem akarsz, csak azért, mert valaki, akivel együtt utaznál, meg akarja tenni. Az ilyen jellegű utazáskor néha könnyebb új emberekkel találkozni.

A legtöbben tudják, hogy vannak barátaim a világ minden tájáról, olyan helyekről, mint Kambodzsa, Malajzia, Peru, Japán, Dél -Afrika, Thaiföld, Mexikó, Svájc és most Görögország. Ráadásul azt tapasztaltam, hogy amikor egy étteremben vagy kávézóban egyedülálló külföldi vagyok, ez gyorsan érdekes beszélgetésekhez vezet. Az egyéni utazások olcsóbbak is lehetnek. De számomra a tervek megváltoztatásának rugalmassága még jobb. Tavaly májusi görögországi utamon, öt nap Santorini után úgy döntöttem, hogy még hat napra visszatérek Athénba, és nem inkább a görög szigetekre megyek.