Milyen feltételekkel jár a cégalapítás?

A cégalapításhoz szükség van bizonyos dokumentumokra és döntésekre is, melyek alapján elindulhat a cég. Először is ki kell választani a tevékenységhez releváns cégnevet, melyet még senki más nem használ, nem szerepel a cégjegyzékben, és nem is hasonlít túlságosan másik cég nevére.

Erről a Cégbíróság fog dönteni. Ezért érdemes előre ellenőrizni interneten a már bejegyzett cégneveket, valamint többféle verziót is beküldeni a cégalapítási kérelem során. Továbbá, cégalapítás során fontos meghatározni a tagok számát és a társasági formát is. Valamint, a társasági forma megválasztása kihatással lesz arra is, minimum hány főre lesz szükség a cégalapításhoz. Többszemélyes cégalapítás során meg kell határozni a tulajdonhányadokat is.

Fontos, hogy kinek-mennyi lesz a részesedése a cégből, ki-mennyit tesz bele, mert később a veszteségek és nyereségek elosztása is ennek fényében történik. Me kell továbbá határozni a társaság vagyonát is, mekkora lesz a törzstőke. Mindegyik cégformának megvan a maga indulótőke követelménye. Fontos tovább, hogy hol lesz a cég székhelye. Saját bejegyzett ingatlanban, vagy székhelyszolgáltatás igénybevételével.

A fióktelep és a telephely címét is meg kell jelölni, valamint a kommunikációs csatornákat, mint a telefonszám és az e-mail cím. Kelleni fognak az alapító tagok és az ügyvezetők okmányai is. Továbbá, az adózási mód kiválasztása is alapvető. Meg kell határozni a cégalapítás során a tevékenységi köröket is. Látogasson el a ceghmester.hu oldalára, és szakértő kollégáink állnak szíves rendelkezésére minden további kérdés esetén!