Természetes ápolás természetes szappanokkal

Bátran állíthatjuk, hogy a 21. században már nem ismeretlen fogalom a szappan. Használata elsősorban higiéniai okokból elengedhetetlen: oldja a zsírt, valamint a koszt és az elhalt hámsejteket is lemossa bőrünkről.

Legyen szó alapanyagról vagy összetételről, a szappankínálat határtalan. Viszont egyre inkább körvonalazódik az a tendencia, hogy a szintetikus anyagokkal szemben a természetes alapanyagokat részesítjük előnyben. Ezt az igényt a gyártók is felismerték, melynek következtében egyre gyakrabban találkozhatunk különböző növényekkel és olajokkal a szappan összetevők között. Nézzünk néhány példát!

Aki nem olvas utána részletesebben, annak meglepő lehet például, hogy a kecsketejnek és csokoládénak mélyhidratáló hatása van, a levendula és citromfű stresszoldó, nyugtató, izomfeszültség oldó, a fahéj gombaölő hatású, a menta méregtelenít, a méz regenerálja a száraz bőrt. Nem ritka a szappan alapanyagok között a mák, narancs, rózsa, homoktövis, kávé, sőt még a Holt-tengeri iszap is, amely magas ásványianyag tartalmának köszönhetően táplálja, feszesíti és hidratálja a bőrt.

Érdemes a természetes szappanok mellé letennünk a voksunkat, ha ragyogóan szép és egészséges bőrt szeretnénk!