Itthon is elérhetőek a Get Digital leckék

A Facebook megalkotott egy rendkívül hasznos platformot az iskolások számára és ez már Magyarországon is elérhető. A Get Digital oktatási felület nagyon értékes tananyagokkal várja azokat az iskolásokat és természetesen a szüleiket is, akik szeretnék jobban elsajátítani a digitális világ rejtelmeit.

A digitális oktatási platform magyar nyelven is elérhető a tanulni vágyók számára, ami a lokalizáció miatt lehetséges. A Get Digital névre hallgató  digitális tantervet nem csak a gyerekek tudják használni, hanem a szülők és a tanárok számára is rendkívül hasznos lehet. A felületen található leckék nagy névvel rendelkező oktatási intézmények tananyagaira alapulnak, mégpedig a Harvard University és a Berkeley California University segédanyagaira. Ezek a tananyagok pedig azt a célt szolgálják, hogy a fiatalok hatékonyan megtanulják kihasználni a digitális világ előnyeit.

A Get Digital tananyaga elsősorban azoknak a fiataloknak lett kialakítva, akik már betöltötték a 10. életévüket és a felső korhatár alapján nem haladják meg a 18. évüket. A segédanyagokat viszont a szülők is feltudják használni, hogy ezek által segíteni tudjanak a gyerekeiknek a tanulásban. A tanterv szórakoztató feladatai alapján a fiatalok megtanulhatják a biztonságos böngészést az interneten és az online közösségek megalkotását.