Milyen költöztetés céget bízhatunk meg a cuccaink elszállításával?

A költöztetés nem annyira kényelmes a legtöbbünk számára. Sok ember egyszerűen utálja azt, amikor dobozokba kell pakolnia, majd mindent átcuccolnia az új helyre. Nem is csoda, hiszen a legtöbben ismerjük az érzést, amikor a régi lakás egy romhalmaz, egy nagy kupleráj és a zsákok tetején tudjuk csak a fejünket nyugovóra hajtani. De ugyanaz megismétlődik a költöztetés után is, amikor már az új helyen van minden, de még mindig nincs kényelem és rend.

Nem tudjuk hangsúlyozni, hogy milyen fontos, hogy idejében kezdj el pakolni! Sokan alapnak vagy épp szükségtelennek tartják ezt a lépést, pedig fontos. Amikor a költöztetéssel megbízott cég megjön már csak a legfontosabb dolgaid legyenek kikészítve, hiszen többnyire ezek a cégek mennyiség után kérik a pénzt. Jobban is jössz ki, ha kevesebb a cuccod. Ha időben kezded a készülődést, akkor ki tudod szelektálni azt, ami már nem kell és kevesebb lesz a költöztetés díja.

Ha már nekifogsz a pakolásnak, akkor érdemes a ruhákat egymásba feltekerni, így kisebb helyet foglalnak, ahogy az is előnyös taktika lehet, hogy egyszerre csak egy szobára fókuszálsz, majd, ha már innen mindent kiszelektáltál 2 nagy kupacba: “viszem”, “nem viszem”, el tudod dönteni, hogy a “nem viszem” elemeket kidobod vagy eladományozod, a “viszem” elemeket pedig elkezdheted becsomagolni a költöztetéshez.

A “nem viszem” lista elkészítéséhez javasolt követni KonMari módszerét, aki szerint csak azt érdemes elvinni, ami örömet okoz nekünk. Ha olyan elemeket is találsz a lakásban, melyeket egy éve már tutira nem használtál, plusz, ha még csak nem is találtad őket neked valónak, akkor a legjobb, ha rögvest megszabadulsz tőlük.