Tippek a legjobb műfű kiválasztásához teraszokhoz

Jön majd újra a nyár, és ha azon szerencsések közé tartozik, akiknek kertje, erkélye vagy terasza van… talán azon gondolkodik, hogy hangulatos kültéri teret hozzon létre belőle. Jelenleg a műfű teraszra az egyik legtrendibb megoldás. Mi, “városiak” a zöldre vágyunk, és alig várjuk, hogy egy kis természetet vigyünk a város betondzsungelébe. Van valami, ami jobban ellazít, mint a zöld szín?

Ha egyetért ezzel az állítással, és egy kültéri (vagy beltéri) terasz műfüves átalakításán gondolkodik, akkor jó lesz, ha figyelembe vesz néhány tippet a műfű teraszra torténő kiválasztásakor.

 

Szálmagasság. Ha rövidebb és egyszerűbb, akkor olcsóbb is általában a műpázsit. Minél hosszabb, annál drágább, de dekoratívabb és bolyhosabb is. Vegye figyelembe, hogy milyen felhasználást fog adni ennek. A műfű teraszra választása során érdemesebb a hosszabb szálú, selymesebb termékekben gondolkodni.

 

A szálak színe. Minél több szín van egy pázsiton, annál jobb a minősége, és általában drágább. Jellemzően három vagy négy színű szálak a népszerűek (a zöld és az arany variációi, hogy nagyobb benyomást keltsenek az eredetiségről).

 

A szálak sűrűsége. A pázsiton lévő öltések száma határozza meg a halom sűrűségét. Minél több öltés van m2-enként, annál nagyobb a sűrűsége és minősége. A pázsit magassága és sűrűsége befolyásolja a felület minőségét és fontos, amikor műfüvet teraszra telepít.

 

Vízelvezető rendszer. Ha kültérre való műgyepről van szó, akkor fontos, hogy legyen rajta vízelvezető rendszer és ne halmozódjon fel vízzel, mint egy tutaj. A legtöbb mesterséges pázsiton van egy vízelvezető rendszer a szőnyegben (kis lyukak a víz áteresztéséhez).

 

További szempont, amelyet figyelembe kell venni, amikor műfüvet helyezünk el a teraszon, hogy érdemes megfontolni az UV-sugárzással szembeni ellenállás paramétereit.