Laminált padló: még mindig jó választás?

Kíváncsi a laminált padlónak a gyártmányára, és miért jó választás ez az otthona számára? Ez a cikk áttekintést nyújt erről a termékkategóriáról, és perspektívát ad az előnyeiről. A laminált padló olyan deszkákban áll rendelkezésre, amelyek hagyományosan úgy néznek ki, mint a fa.

Négy rétegből áll, amelyek a tartóssághoz kötődnek:

A felső réteg vagy a kopásréteg (1) erős védelmet nyújt a karcolások, foltok és elhalványulás ellen.

A következő a tervezési réteg (2), amely nagy felbontású, részletes fényképszerű kép az adott fa stílusokról.

A belső mag (3) stabilitást, hangfelszívást, tartósságot és még nedvességállóságot biztosít. Nagy sűrűségű préselt faanyagból készült.

Az alsó réteg (4) a hátlap. Nedvességgátlóval rendelkezik a laminált padló védelme érdekében.

Az előnyeiről beszélve fontos megjegyezni, hogy a felső kopásréteg ezt a kategóriát tartóssá és karcolásállóvá teszi, így kevésbé érzékeny a háziállatok és a lábforgalomhoz tartozó kopásra. Továbbá a felső réteg azt jelenti, hogy általában nem kopik annyira a napfénytől, mint a keményfa padló. A nagy ablakokkal rendelkező szobákban biztonságosan használható.

A laminált padló kattintási rendszerrel rendelkezik, így nagyon könnyen telepíthető. Egyszerűen helyezzen be egy deszkát a következőbe – nincs szükség ragasztóra vagy szögekre. Továbbá könnyen lehet ápolni. Mint minden padló kategóriánál viszont, mégis lehet jó ötlet szőnyeget helyezni rá, hogy ez megakadályozza a koptató szemcsék karcolását.

A képtechnológia fejlődésének köszönhetően a laminált padlók még valósághűvé váltak. A kivétel alacsonyabb minőségű termékeknél fordulhat elő, ahol mesterségesen megjelenő faanyag-textúrákat lehet észlelni.