Az ideális komód kiválasztása a hálószobába

Az ideális komód a tökéletes tárolási megoldás sokféle igényhez, és elengedhetetlen kiegészítője a ruhatárának. Segítségével tökéletesen rendszerezheti az alsónadrágait és a zoknijait, és ideális a nadrágok, mellények, pulóverek és bármi más tárolására is, amelyekhez valójában nincs szükség fogasra.
Az elegáns komód lenyűgöző fókuszpontot adhat a hálószobához, különösen egy olyan szobában, ahol beépített szekrények és kevés egyéb bútor található. A fiókok teteje természetesen remek hely a képek megjelenítésére, vagy néhány apró edény tárolására, amelyekbe az ékszereket, érméket és kulcsokat el lehet helyezni a nap végén. Hasonlóképpen dönthet úgy, hogy a fiókjait egy árnyékos sarokba helyezi, így minden utolsó centiméteres tárhelyet kicsavarhat egy kis helyiségből. Hogyan válasszuk viszont ki az optimális komódot a hálószobába?
Az első szempont, amit figyelembe kell venni a szükséges méret. Egy apró szobában keressen egy magas, karcsú darabot, amely nem fog túl messze kilógni a faltól, de rengeteg tárhelyet kínál. A gyermekszobában fontolja meg, hogy milyen magasságban kell lennie a komódnak, hogy a gyermek kényelmesen elérhesse a felső fiókot. Az alacsony fiókkészlet könnyebben elérhető, és kevésbé valószínű, hogy felborul, ha gyermeke úgy dönt, hogy felmászik rá. A balesetek elkerülése érdekében mindenképpen célszerű a fiókokat a falhoz rögzíteni.
Néhány gyártmány extra funkciókkal rendelkezik, amelyek igazán hasznosak lehetnek egy forgalmas házban. Például lábak helyett görgőket alkalmaznak, amelyek megkönnyítik azok mozgatását a helyiség tisztítása vagy átrendezése során. Stílus szempontjából érdemes körülnézni a szobában a többi bútor mellett, és megpróbálni a fiókokat a lehető legközelebb állítani a már meglévőkhöz. Alternatív megoldásként dönthet egy teljesen más stílus mellett is. Egyes stílusok nagyon jól működnek, függetlenül attól, hogy milyen más bútorokkal rendelkezik.
Végül pedig rengeteg különböző anyag közül lehet választani. Először is, ha fából készült komódot keres, akkor laminált vagy tömörfa közül választhat. A tömörfa egy kicsit drágább, de természetesen sokkal tovább tart. Egy kis szobában a tükrös komód kevésbé impozánsnak tűnhet, mivel egyszerűen tükrözi a körülötte lévő dolgokat. Kerülje el az ilyeneket azonban a gyermekszobában, mivel állandóan törölni fogja a maszatos ujjlenyomatokat.